MAT OG HELSE
Vi har ikke bare arvet jorden fra våre forfedre; vi har også lånt den av våre barn.

FALK Foreningen for Antroposofisk Legekunst, se www.antroposofisk-legekunst.no.
ØKOLOGISKE GRØNNSAKER OG ET EPLE
ASTROLOGENKARI.NO
Ting skjer, se
www.nesoddposten.no/ams-strommaler-du-har-lov-til-a-takke-nei/

 
HØYFREKVENT ELEKTRO-MAGNETISK STRÅLING
Vi utsettes for mer og mer stråling; de nye såkalte "smart-målerne" er på vei. Hvor "smarte" de er, gjenstår å se. For omfattende oversikt over tekniske data, gå til www.einarflydal.com. Se også www.stralevern.org.
EMF
ELEKTROMAGETISK FELT
EMF
ELEKTROMAGENETISK FELT
GINKGO BILOBA OG LØVETANN
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOG KARI FOTO
Rødbete og gulbete
Gul- og rødbetesalat; beter dampkokes 1/2 til 1 time avhengig av størrelse. Når de er kokt, skyll i kalt vann og "gni" av skallet (med gummihansker på).  

Del i biter og ha på dressing med saften av 1 sitron, en god slump olivenolje og karve.
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOG KARI FOTO
LAMMERIBBE OG GRØNNSAKER
Ovnsstekt lammeribbe med agurk, tomat, kålrot, søtpotet, hvitløkfedd og rosmarin.

Form med bakepapir; olivenolje i bunnen, himalayasalt og pepper; så skiver av skrubbet/uskrelt søtpotet, kålrot, tomater og agurk med salt, pepper, gurkemeie, hvitløkbåter,  rosmarin og litt tørket løpstikke.  Litt mer olje på toppen, så litt mer salt og pepper på ribben; inn i ovn på 200 grader C/nederste ribbe og stekes ca 70 min.  

La ribben hvile 5 min. før servering.
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Dagens is
Enkel lunch; osteomelett med tilbehør.

2
øko
egg, 1 ss vann, litt himalayasalt, gurkemeie, paprikapulver, løkpulver, bittelite grann cayennepepper og litt tørket løpstikke + 1/4 ts. bakepulver.  

Jarlsbergost malt i store biter legges i 50/50 smør/olivenolje i panne med
-lav temperatur.  Hell eggeblandingen over og legg på et lokk (jeg bruker glasslokk) og følg med til den er fast.  

Her med Kvelde speltbrød, Røros-smør, øko-agurk og øko-paprika.  

Teer laget av blomster virker spesielt gunstig på blodet ved at de renser og styrker blodet; vannet skal ikke vært fosskokende på blomster.
 

 
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOG KARI FOTO
Økologisk ingefærrot
Tørket ingefærrot i skiver.  

Enkelt:  Kutt i tynne skiver, legg på kjøkkenpapir i noen dager til de er tørre - og legg på boks.  Fin alene eller sammen med annen te.  Jo lenger den får trekke, desto bedre blir den.  

Kjøpt på Helios.
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOG KARI
Knekkebrød  med mye frø
KNEKKEBRØD MED MYE FRØ - NY VARIANT
(økologiske ingredienser)

1 dl gresskarkjerner
1 dl hvite sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl hampfrømel
1 dl bokhvetemel
3 dl rugmel
1 ts himalayasalt
1 ts bakepulver

1 dl olivenolje
2 dl kaldt vann

Tørre ingredienser blandes godt.  

Tilsett olje og vann og bland godt.  

Del deigen i to og rull ut mellom to bakepapir, fjern det øverste og legg på plate.  Del i firkanter med pizza-kutter.  

Stekeovn på 200 grader C; sett inn på nederste hakk og stek i 20 minutter.  Vær oppmerksom på slutten for her kan det fort bli for mye.  

De er ferdige når de kjennes faste ut ved å stikke med en spiss kniv.  

Kjøles og legges i boks.

Disse knekkebrødene blir mørkere på farge pga. hampfrømelet.


 
ASTROLOGENKARI.NO
Hvis du virkelig er opptatt av hva helse innebærer, vil denne boken hjelpe deg mer enn du aner.  Det ubehag du måtte føle ved å få denne informasjonen, er noe du må ta med på kjøpet.  

Valget er ditt!


Uansett om du velger selv eller lar andre velge for deg, vil konsekvensene bli noe du og dine må leve med!  Våkn opp!


   
ASTROLOGENKARI.NO
Et grunnleggende prinsipp i kinesisk forskning og filosofi er:

"Hemmeligheten bak all visdom er en harmoni mellom vitenskap og natur."


Det finnes gode råd også!  Min personlige erfaring med økologisk linolje blandet med økologisk kefirmelk er mykere og mer fleksible ledd, glattere hud, mer livsoverskudd og bedre søvnkvalitet!  Boken kan kjøpes på amazon.


 
Kan jeg få tak i økologiske ingredienser, er det mitt første valg.
ASTROLOGENKARI.NO
ENERGIKAKER

1 dl havregryn
1 dl sammalt spelt
1 dl rørsukker

1 dl hvite sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl chiafrø
2 dl finhakkede mandler
2 dl rosiner

2 ts bakepulver
1/2 ts himalayasalt

Blandes godt - og tilsett videre

1 dl virgin olivenolje

2 dl kaldt vann

Bland godt til en "suppegrøt" og tilsett sammalt/finmalt rug til deigen får en halvfast konsistens.


Heves i værelsetemperatur ca 1/2 time.

Legges med skje(er) i runde, flate kaker på bakepapir.


Stekes på nederste rille i ovn på 200 grader i ca 25 min.

Kjøles og legges i boks.


 
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Sei med stekt løk og stappe
Stekt sei med stekt løk, stappe av potet og kålrot med litt kremfløte og tilbehør.

Stek opphakket løk i 50/50 olivenolje og smør.  Dampkok potet og kålrot i skiver med litt salt til de er møre; mos og tilsett litt kremfløte.  

Seien bør ha værelsetemperatur.  

Dryss på litt salt, pepper og sammalt spelt (med tesil f.eks.).  Ha halvparten olivenolje og halvparten smør i en stekepanne og legg i fisken når pannen er varm.  Sett ned temperaturen og stek ca. 5 min. på hver side avhengig av tykkelse. Fisken er ferdig stekt når det begynner å småfrese i pannen.
Stekt i 40 min.  Kan gjerne kjøles litt.
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Stekt lysing med tilbehør
MIDDAG 3
Stekt lysing; fisk med dryss av salt, pepper og sammalt spelt - stekes i 50/50 smør/olivenolje.  

Stekes med skinnet på som tas av når den er stekt.  Tilbehør er bakt søtpotet i olivenolje med salt og cayennepepper; ostelokk med tomat, hvitløk, gressløk og søt paprika på toppen.  

Stekes på 200 grader i 30 min. på nederste rille.  Og litt ekstra pynt.

 
Samme opppskrift som nedenfor i en annen variant; 1/2 squash delt i 6 skiver.  Her kan du variere med å putte på krydder etter smak.
ASTROLOGENKARI.NO
MIDDAG 2
Eggerøre av 2 egg og bakt squash - med agurk, tomat og persille som pynt.
MIDDAG 1
1/2 squash delt i to, olivenolje, salt og pepper - toppet med edamerost, hvitløkskiver, cherrytomat, søt paprika og gressløk.  Stekes i ovn 30 min. på nederste rille ved 200 grader.
ASTROLOGENKARI.NOASTROLOGENKARI FOTO
SLANKEMIDDAG MED KYLLING OG SQUASH
Bakt squash og en kyllingfilet (Stange-kylling fra Rema) i terninger stekt med salt og pepper i olivenolje.  Veldig raskt på varm panne.  Og en liten persillekvast.
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Økologisk persille
ENKEL RENSEKUR
Et krus, et liten bunt økologisk persille og kokende vann.  

Trekkes 1/2 time.  Når du har drukket teen, er det bare å spise persillen.

Denne teen er først og fremst blodrensende på en skånsom måte - i tillegg til mange andre helsefremmende egenskaper som du finner på www.rolv.no.


 
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Kokos/mandelpletter
ENKLE KOKOS/MANDELPLETTER
3 dl kokosmasse
3 dl mandler
3 eggehviter
2 1/2 dl rørsukker
litt ekte vanilje (pulver)
1 ts bakepulver

Kokosmasse og mandler kjøres i blender til mel.
Eggehviter og sukker piskes til sukkeret er oppløst.

Alt (husk bakepulver) blandes og røres godt i en bolle, og legges i små klatter på bakepapir.  Ta deigen med en spiseskje og form den i kuler med en teskje.  

Settes inn i varm ovn på 150 grader på nederste rille.

Stekes i 30 min.  Avkjøles og lagres i boks.

 
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Kokos/mandelpletter
Når de skal serveres, kan du pynte etter behag - f.eks. med mørk sjokolade.
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Knekkebrø med mye frø
KNEKKEBRØD MED MYE FRØ

1 dl gresskarkjerner
1 dl hvite sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
3 1/2 dl rugmel
1 ts bakepulver
1 ts himalayasalt

1 1/4 dl olivenolje (eller nøtteolje)
2 dl kaldt vann

Ha alle tørre ingredienser i en bolle  og bland dem godt.  Så tar du i alle flytende ingredienser og rører til blandingen er jevn.

Del deigen i to, og rull hver posjon tynt ut mellom to bakepapir, og legg dem på hver sin bakeplate.

Skjær deigen i firkanter med en pizzadeler eller en smørkniv, og bak knekkebrødene på nederste rille i 15 min. ved 200 grader.  Hvis konsistensen fortsatt er litt myk, bak 5 min. til.

Knekkebrødene avkjøles og legges i boks.

Prøv gjerne med andre nøtter, kjerner eller frø; f.eks. chiafrø eller valmuefrø.




 
ASTROLOGENKARI.NO
ASTROLOGENKARI FOTO
Ovnsbakt lammekjøtt med hvitløk og rosmarin
Lettvint middag idag; ovnsbakt lammekjøtt (det siste fra fryseren) med hvitløk, rosmarin, salt, pepper og olivenolje.  

Tilbehør: Tomat, søtpotet og gressløk.
ASTROLOGENKARI.NO
AstrologenKari foto -
JONATHAN
Jonathan
ASTROLOGENKARI.NO
Karl Petter Wefring foto -
JONATHAN

Lys og luft er også næring for mennesket.

 

ASTROLOGENKARI.NO
AstrologenKari foto -
FISKEGRATENG
Fiskegrateng laget på fersk skrei:  Litt olivenolje i bunnen på formen - kokt fisk.  Lag litt tykk, hvit saus og tilsett salt, urter og krydder etter smak.  Når sausen er kjølnet, rør i to egg (liten porsjon) eller flere.  Ostelokk og grønnsakpynt + litt olivenolje på toppen.  Sett inn i ovn på 100 grader og øk til 190 grader - steketid ca. 1 time.
ASTROLOGENKARI.NO
AstrologenKari foto -
OVNSBAKT LAM etc.
Ovnsbakt lammekjøtt i glassform med himalayasalt, nykvernet pepper og grønn olivenolje, pluss øko-tilbehør; godt og lettvint.
ASTROLOGENKARI.NO
AstrologenKari foto -
LUTEFISK
Lutefisk bakt i glassform med himalayasalt, pepper og olivenolje - desember 2013.
ASTROLOGENKARI.NO
Villaks med økotilbehør -
Foto AstrologenKari
Villaks med dampkokte og friske økogrønnsaker er god sommermat.  Saus av fløte og remulade (ikke øko).
ASTROLOGENKARI.NO
Vintersquash "Rondini" -
Foto AstrologenKari
Levende mat - min første vintersquash "Rondini" - 1. juli 2013.
ASTROLOGENKARI.NO
Bondeomelett fylt med dampet brennesle -
Foto AstrologenKari

BONDEOMELETT
Dampkok brennesle og sukkererter sammen.  Lag omelett av 2 egg, litt vann, litt salt og stek med svak varme og glasslokk.

Når omeletten er ferdig, legg dampet brennesle på halvparten og brett over.

ASTROLOGENKARI.NO
Daddel-sjoko-kokosboller -
Foto AstrologenKari

UTEN SUKKER - DADDEL-SJOKO-KOKOSBOLLER
200 g dadler uten tilsetninger - moses (ev. noen dråper vann)
2 store spiseskjeer økologisk kakao (råsjokolade)
Litt ekte vanilje
1 spiseskje tørket, finknust, økologisk appelsinskall (hjemmelaget)
1 spiseskje hakkede aprikoskjerner (fra Lille Asia-butikk)
1 spiseskje hakkede hasselnøttkjerner.

Mos alt godt sammen til en seig masse.  Jeg bruker kjele med ett håndtak fordi da er det hele greit å holde mens jeg moser.

Da dette blir veldig søtt, blander jeg i 1 ss. tørkede berberis-bær som jeg kjøper i en Lille Asia-butikk.  Bærene er sure (mye C-vitamin).

Ta litt olje uten særlig smak (jeg bruker økologisk mandelolje, men den er egentlig kjøpt til hudpleie - solsikkeolje burde gå bra) i hånden og rull massen i små kuler som du legger i kokosmasse.  I kjøleskap holder de seg lenge (hvis du klarer å la dem være da).  De blir bare bedre ved litt lagring.
 


 

ASTROLOGENKARI.NO
Torskemiddag -
Foto AstrologenKari

TORSKEMIDDAG
Lettsaltet torsk - vannet ut fra morgenen - trekkes i 20 min. i vann på kokepunktet.  Hold vannet kokvarmt, og sett lokket litt på gløtt.  Hvis du skal koke flere stykker torsk, legg i det største stykket først og vent med det neste til vannet er blitt kokvarmt igjen.


Persille kokt i 50/50 smør/olivenolje.  Dampkokte poteter i tykke skiver.  Sukkererter og tomat til pynt.

ASTROLOGENKARI.NOKanel, ingefær og kryddernellik -
Foto AstrologenKari
Et stort krus krydderte - varm kruset på forhånd med varmt vann:

5 stk. hel kryddernellik
5 tynne skiver fersk ingefærrot
1/4 ts. malt kanel

Trekkes i 15 min. 

Virker varmende, blodrensende, vanndrivende og slimløsende.  Styrker fordøyelsen, immunforsvaret og slimhinnene.  Stimulerer blodsirkulasjonen - og virker gunstig på mye, mye mer ifølge
www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter.

 
ASTROLOGENKARI.NO
"Helse fra Guds apotek" av Maria Treben.
Lørdag 27/10-2012 -
Foto AstrologenKari
Lørdag 27/10-2012.
Søndag 28/10-2012 -
Foto AstrologenKari
Søndag 28/10-2012.
Søndag 24/2-2013 -
Foto AstrologenKari
Søndag 24/2-2013.  Er det ingen flytrafikk idag?
Stripene på himmelen er blitt forklart som kondensstriper fra vanlig flytrafikk.  I denne sammenheng finner jeg det ulogisk at jeg i løpet av sommeren og høsten 2012 ikke har sett en eneste "klar" søndag uten "kondensstriper", men ikke har registrert det samme om vinteren.  Skulle ikke vanlige kondensstriper i så fall være enda tydeligere om vinteren (eller tidlig vår)?
Himmel i mars -
Foto AstrologenKari
Skriften på himmelen - 1. mars 2013.  Se www.bariumblues.com.

 
ASTROLOGENKARI FOTO
Grå himmel - Dimming
Jeg venter på en klar himmel.  Venter jeg forgjeves?  Iår (2014) har jeg observert bare en dag med solgløtt her på Nøtterøy, og bak skyene kom fete "kondensstriper" (chemtrails?) tilsyne.  Det ser ut som om aktiviteten i skyene nå foregår mer eller mindre hele året.  5. februar 2014.

Sommeren 2014 var uten en "kondensstripe" med tilsvarende klart og varmt vær.  Idag den 4. november 2014 har høsten vart en stund med de vanlige "kondensstripene" mot slutten av uken, slik at lørdags- og søndagsværet er tilbake med (mye) regn - og ofte litt ekstra resten av uken også.
 
Energiforbruket i verden er stadig økende og behovet blir stadig større.

Tilstrekkelig nedbør er en forutsetning for norsk strømproduksjon. 99% av energiforbruket i Norge er strømbasert.  Etter det jeg har lest, blir det sprøytet fra fly for å få mer nedbør og for en bedre trådløs kommunikasjon.

 
Department of Energy & Climate Change installerer "Roll Out Smart Meters" hos britiske strømforbrukere.  I Norge skal de levere dette systemet til Hafslund Nett.  Forbrukere i Storbritannia har et legalt valg om de vil installere et "Smart Meter".
Med norske myndigheters godkjennelse har Hafslund Nett planlagt å installere ca. 550.000 Roll Out Meters til strømforbrukere i Norge (primært Oslo) innen 2017. 

Februar 2013:  Jeg leste nylig på nettet at året for ferdigstillelse av installasjonene er satt til 2019 (mens Skagerak Nett AS skriver 2016), og at alle nettleverandører er pålagt å installere de nye, digitale strømmålerne.

Jeg har i denne sammenheng ikke sett noen norsk informasjon om at strålingen fra et "Smart Meter" beregnes til ca. 100 ganger sterkere enn strålingen fra en mobiltelefon.  Det kan ikke stenges av når det er installert, og i en tettbebyggelse eller boligblokk bør nok naboens valg (om han/hun har et valg) tas med i regnestykket.  

Google på "Smart Meter" og se hva du finner ut.
Smart Meter - hvor smart er det egentlig?
Denne brosjyren mottok jeg fra Skagerak Nett AS den 22/2-2013, hvor det bl.a. står at "Myndighetene har pålagt alle nettselskaper å innføre avansert måle- og styringssystem, forkortet AMS innen 2016.  Det betyr at dagens strømmålere skal (min utheving) byttes ut med digitale målere som kommuniserer direkte med nettselskapet."

Etter formuleringen i teksten må dette oppfattes som et påbud, og jeg har derfor den 22/2-2013 skriftlig kontaktet Skagerak Nett AS og bedt om et klar svar på om dette er et tilbud eller et påbud for meg som privat bruker.

26/2-2013 får jeg svar fra Skagerak Nett AS:  "Det er et påbud fra myndighetene."  Med hvilken rett kan myndighetene pålegge hver enkelt bruker denne installasjonen?  (Under forutsetning av at den informasjon jeg har fått er riktig.  Jeg vet ikke om de mener seg selv eller meg.)

Men siste ord er visstnok ikke sagt i denne sammenheng.  Se denne lenken:  www.tu.no/energi/2013/02/18/smarte-strommalere-utsatt-til-2019. Det kan umiddelbart virke som om jeg kan føle meg trygg til 2019, men med litt nøyere lesning, betyr det at den endelige fristen for nettselskapene er 2019, men at de står fritt til å starte opp tidligere.  Vi må regne med at digitale vannmålere blir det neste - og etter erfaringer fra andre land er fuglene blitt borte.  Vil du ha dette?  Jeg vil ikke.   

Forbrukere i Storbritannia har et legalt valg om de vil installere et "Smart Meter".  HAR JEG ET LEGALT VALG I NORGE?  Ut fra ovenstående svar ser det ut som jeg ikke har det.  Men siste ord er ikke sagt - ennå.
"Den hemmelige kokken" - NOEN HAR JUKSET MED MATEN DIN av Mats-Eric Nilsson.  Boken gir informasjon om hva maten virkelig består av.  Meget nyttig informasjon for den som vil ha kvalitet fremfor kvantitet.
Jonathan - 
Foto Karl Petter Wefring

Etter å ha vært med på å starte "Forbrukerkretsen for kvalitetsernæring" (fra 1967) - et kontaktledd mellom forbrukere og bønder som dyrker bio-dynamisk, var jeg rådgiver i Oslos første Helios-butikk om alternativt kosthold for barn og voksne, først og fremst basert på biodynamiske råvarer.


Den lille gutten på bildet er barnebarnet mitt, Jonathan.  Han har fått en god start med økologisk barnemat.  Unngå kokekar av aluminium; i stedet for alufolie under f.eks. pizza er det bedre og enklere med bakepapir.

 

Ingrid Persson viser i sin doktorgradavhandling ved Linköping Universitet at den røde teen rooibos og grønn te (ikke vanlig svart te) inneholder antioksidanter som gjør enzymet ACE mindre aktivt.  ACE virker inn når blodtrykket stiger.  For å få den gunstige effekten, må teen drikkes regelmessig over tid. En god start på dagen!

Aktuelle bøker: "Alt du ikke får vite om ADHD og Ritalin" (5. utgave - nyredigert 2010) og "Diagnoser, salg og medisiner - det helsevesenet ikke forteller deg" av Elsa Wendel Adalbéron (se www.wendel.no.)

Vår helse er knyttet til det livet vi lever og den maten vi spiser.  Her er det viktig å stille spørsmålet ved det du putter i deg; er det naturlig eller ikke?

 

 

John Virapen:  "Dødelige bivirkninger"
John Virapen har 35 års internasjonal erfaring innen den farmasøytiske industrien, spesielt som admin. direktør for Eli Lilly & Co. i Sverige.

"Side Effects: Death - Confessions of a Pharma-Insider" beskriver hvordan pengene styrer bransjen, hvorfor syke mennesker er "big business" og hvorfor friske mennesker ikke er lønnsomme.  

Etter min mening er boken velskrevet, ærlig og usentimental - absolutt lesverdig.  Den er oversatt til norsk under tittelen "Dødelige bivirkninger".
Mine barnebarn Karl Victor & Jonathan -
Foto Karl Petter Wefring

Våre valg idag legger grunnlaget for våre barns fremtid.

Jonathan - mitt barnebarn - 
Foto Karl Petter Wefring

Hva blir din verden?

AstrologenKari.no | 820 96 533