MEDITASJON » HAVFRUEN VED VERDENS ENDE » DRAGEN PÅ INNØYA » ØYET SOM SER » LILLIAN OG GABRIEL
LILLIAN OG GABRIEL

av Kari Margarete Wefring

Lillian og Gabriel var søskenbarn og bodde på landsbygda et sted i Norge.

Da Lillian fylte 14 år, kom mange forandringer inn i livet hennes.  Hun var redd for alt det nye; for den nye skolen, for alle de nye utfordringene og for at hun ikke lenger på samme måte kunne føle beskyttelsen og tryggheten i hjemmet sitt.

Et stykke inne i skogen var det en liten høyde med utsyn over landskapet nedenfor, og der vokste det to trær ved siden av hverandre - et bjerketre og et eiketre.  Lillian tok ofte en tur dit alene fordi hun følte seg ett med naturen der.

En dag da hun satt under bjerketreet og følte stillheten, fikk hun et stort behov for å dele de tunge tankene sine med bjerketreet - og bjerketreet lyttet.  Det var en hengebjerk, og da de tynne grenene beveget seg i vinden, var det som om de sa:  

- Lytt til tonene i vinden, Lillian.  Ha tillit!  Vær som liljen på marken.  Lytt til verden og finn din egen tone!

Da ble Lillian glad.  Hun elsket musikk, og følte nå at hun måtte finne sin egen tone og forene den med verdens toner i sine egne levende melodier.

Lillian fortalte Gabriel hva bjerketreet hadde sagt.

Gabriel var 13 år gammel, og han hadde en drøm han så gjerne ville snakke om, fordi den alltid vendte tilbake og fordi han så gjerne ville vite hva drømmen ville fortelle ham.  

Lillian tok ham med og viste ham hvor bjerketreet vokste.

Bjerketreet stod der med viftende grener i den milde vinden, og Gabriel fortalte bjerketreet om drømmen som stadig vendte tilbake:

- Jeg drømmer at hele verden er overtatt av zombiene.  De er ikke her, og jeg må kjempe hele tiden for at de ikke skal overta her også.

Gabriel følte at han ble hørt, men bjerketreet sa ikke noe, og Gabriel fortsatte:

- Men jeg er ikke redd.

Bjerken var fortsatt taus, men da han snudde seg mot eiketreet, var det som om eiketreet snakket til ham:

- Hør på meg, Gabriel!  Drømmen din forteller at du er en kriger; din oppgave er å kjempe for sannheten i ditt hjerte og for det levende, og veien vil du finne i deg selv. Finn betydningen av navnet ditt, og du vil finne styrken - for du er Gabriel!

Da følte Gabriel at verden utvidet seg og at han var ute på det store havet, og at han var ett med havet, livet og verden.  

En følelse av takknemlighet strømmet opp i ham, og han sendte denne følelsen mot himmelen.  I dette øyeblikket visste han at hans liv alltid ville være å måtte kjempe for å holde sin sjel levende i en verden hvor det levende stadig må vike for det døde.

Lillian og Gabriel ble enige om at denne opplevelsen var så viktig for dem at det var best å holde den for seg selv; men de holdt den levende i sitt hjerte - fordi det øyet ikke ser, det ser hjertet.
 
GRAVMYRT
ASTROLOG KARI FOTO
AstrologenKari.no | 820 96 533