MEDITASJON » TILBAKE TIL STJERNENE
TILBAKE TIL STJERNENE

av Kari Margarete Wefring

Min sønn Karl Petter var 2-3 år gammel.  Han var i pyjamas og satt på sengekanten i rommet sitt.  Natten ventet.  Han spør:  "Hvor kommer jeg fra?"

Mitt svar var allerede klart:  "Du kommer fra stjernene."

Vi besøkte ofte min mor.  Hennes nærmeste nabo vegg i vegg het fru Bakke.  Når vi kom til 3. etasje hvor min mor bodde, pleide Karl Petter å gå bort til døren til fru Bakke, åpne postsprekken og rope:  "Fru Bakke, fru Bakke!"; han nådde såvidt opp.

Fru Bakke var en gammel dame; rund og trivelig med hvitt hår samlet i en knute i nakken.  Jeg husker at hun som regel hadde et stort, hvitt forkle knyttet rundt livet.  Når Karl Petter ropte på henne, kom hun ut og ga ham et eple.  Hun var alltid der - og hadde alltid et eple klart til ham.

En dag vi skulle besøke min mor, var det ingen fru Bakke som kom da Karl Petter ropte på henne.  

"Hvor er fru Bakke?", spurte Karl Petter.

Fru Bakke var død, og min første tanke var at jeg ikke kunne fortelle et lite barn om døden og kirkegården.  Jeg sendte en tanke opp mot det høye:  "Hva skal jeg svare?"

Da opplevde jeg noe jeg ikke har opplevd hverken før eller siden; det føltes som om en liten virvel ovenfra dreide seg ned midt i hodet, og svaret kom umiddelbart:

"Hun er dratt tilbake til stjernene."

"Åja", sa Karl Petter.

Fru Bakke nevnte han aldri mer.


 
AstrologenKari.no | 820 96 533